Nieuwsbrief juni 2019

In deze nieuwsbrief een stukje over mijn slaapritme, nieuwe tekst op de website en wanneer de praktijk dicht is.

Slapen jullie ook wel eens slecht?

Slecht slapen, hoe gaat dat bij jullie?

Slecht slapen doe ik met perioden. Bijna nooit val ik in slaap vóór half 2 in de nacht, maar als ik weer eens een periode écht slecht slaap, dan kan het vroeg in de ochtend worden voordat ik in slaap val. Ik wil niet uit bed gaan als ik niet kan slapen, maar soms moet ik er echt even uit. Even maar…en dan weer terug om het opnieuw te proberen! Als de wekker gaat, voel ik me (uiteraard) slaapdronken. In de loop van de dag hoop ik dan dat ik de volgende avond wél snel in slaap val. Helaas gebeurt dat meestal niet en op sommige momenten voel ik me zo moe dat ik eigenlijk helemaal niets meer kan. Ik sleep me door de dag heen en hoop dat de “slecht-slapen-periode” snel over is.

De vermoeidheid gaat gepaard met slechte concentratie, moeilijker uit mijn woorden komen, vergeetachtigheid en meer pijn.

Vele jaren heb ik lange periodes onderstaande tips uitgeprobeerd:

Jaren geleden bij de psycholoog werd gezegd, dat je altijd op dezelfde tijd naar bed moet gaan en op moet staan (REGELMAAT). En vooral niet gaan slapen overdag! Dat hielp dus niet!

Toen moest ik maar overdag gaan slapen, als ik moe was. Maar … niet te lang … Ook dat heb ik geprobeerd. Zo kwam ik in ieder geval aan mijn slaapuren, maar blijkbaar was de vermoeidheid zo groot, dat ik mij er niet beter door voelde.

Anderen vertelden me dat ik gezond en goed moest eten. Gezond eten deed ik wel al. Een eiwitdieet, een granendieet, koolhydraat dieet, glutenvrij dieet (deze heb ik nog niet geprobeerd), het mocht niet baten.

En diverse essentiële oliën geprobeerd voor het slapen gaan, net zoals melatonine, warme melk (al dan niet met honing), warme douche etc. etc.

Ik heb me er maar bij neergelegd, dat vermoeidheid erbij hoort. De ene keer meer dan de andere keer. Geen maandenlange nieuwe probeersels meer, ik ben er zo moe van!

Nieuw op de website:

Nieuw op de website onder Diensten/massage heb ik beschreven wat het is, waarvoor en wat er aan gedaan kan worden. Kijk op: https://praktijkheen.nl/rug-nek-en-schouder-massage/ voor de nieuwe tekst en geef vooral je feedback.

GESLOTEN:

Tussen 12 juli en 28 juli 2019 is de praktijk gesloten. Daarna heet ik u weer van harte welkom.

Mocht u tijdens de sluiting alvast een afspraak willen maken vanaf 29 juli, dan kunt u altijd een bericht sturen met uw voorkeur(en). Zodra ik aan het werk ga, behandel ik de mail!

Volg en vindt leuk 🙂
error0

Auteur: helendeenergie

Mijn naam is Irma, ik ben ontspannings-masseuse. Na mijn opleiding als elektromonteur ben ik gaan werken als wikkelaar van elektromotoren. Ik was toen al een ondernemend typetje, dus ben ik in mijn eentje een jaar naar Australië gegaan om daar te werken en reizen. Daarna ben ik in de techniek blijven werken als verkoper, installateur en uiteindelijk in de administratie terecht gekomen. Mijn laatste functie in de bouw was secretaresse, waar ik ook een diploma voor heb gehaald. Na een fusie met een groot bedrijf werd onze afdeling overtollig en moest ik naar iets anders op zoek. Ik was net bevallen van een prachtige dochter en daardoor ben ik een bedrijf op gaan zetten in katoenen luiers en een wasservice (milieuvriendelijk) Als alleenstaande moeder kon ik het financieel niet volhouden om na een jaar door te gaan, dus moest ik weer een baan gaan zoeken en heb ik Het Luiertje stop gezet. Zo ben ik in de zorg terecht gekomen als secretaresse en wilde ik graag mensen helpen. Het heeft lang geduurd, maar nu heb ik eindelijk mijn eigen Praktijk! Hier kan ik doen wat ik leuk vind, mensen helpen met ontspannen. Elke keer een nieuwe uitdaging aangepakt, maar voorlopig wordt dit even de sleur ;) denk ik. Ontspannen warme groet, Irma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *