Doe-het-zelf recept maken van etherische olie met water. Zou je dat wel doen?

    Moet je echt dat doe-het-zelf-recept voor etherische olie maken dat je online hebt gevonden? Tenzij je weet wat je doet, anders niet.

Wanneer je je eigen producten maakt, kan een veilige formulering het verschil zijn tussen gunstige resultaten zien en nadelige effecten ondervinden. En water, kan een onverwachte vijand zijn in onze producten. Water en producten op waterbasis (zoals aloë, toverhazelaar, hydrosolen, enz.) bieden een uitstekende groeiplaats voor microben, die zich op en in alles in onze omgeving bevinden. Hoewel sommige microben gunstig zijn, zoals normale darmbacteriën (die ons helpen ons voedsel te verteren), kunnen andere negatieve effecten hebben.

Veel ‘natuurlijke’ ingrediënten (aloë, plantenextracten of infusies, enz.) die worden gebruikt in zelfgemaakte producten, leveren ‘voedsel’ voor deze microben en dragen bij aan hun groei. Daarom moeten producten op waterbasis, zoals lichaams- of kamer-/linnensprays, reinigingssprays, lotions, crèmes of gels, een conserveringssysteem bevatten om microbiële besmetting en groei te remmen.

    Professionele aromatherapeuten kennen hun vak goed en zijn goud waard. Maar ze zijn vaak niet getraind in of hebben geen kennis van product formulering, met name waterhoudende producten (gemaakt met water) . Veel recepten die je tegenkomt voor doe-het-zelf-aromatherapiesprays zijn alleen water met essentiële oliën of mogelijk een ander of extra waterbestanddeel zoals toverhazelaar of azijn met instructies om te schudden voor gebruik. Helaas missen deze een goede oplosbaarheid en verdunning en zijn ze niet alleen een speelplaats voor microben.

Tips voor veilig gebruik van waterhoudende producten

  • Maak kleine hoeveelheden tegelijk
  • Gebruik ze binnen korte tijd
  • Bewaar ze in de koelkast
  • Gebruik een emulgator om de olie te kunnen mengen
  • Gebruik een conserveermiddel voor iets langere houdbaarheid
  • Gebruik geen water met een druppel etherische olie om te drinken! De olie is erg geconcentreerd en kan daarom uw ingewanden aantasten, na een tijd. (Denk o.a. aan maagzweer.) Er zijn ook zogenaamde ‘hete’ oliën, die een sterke negatieve invloed kunnen hebben op uw inwendige lichaam.

Het veiligste is om te leren over formulering van een professional.

#etherischeoilieformules #etherischeoiliemix #etherischeoiliediy #cosmetica #natuurlijkecosmetica #cosmeticawetenschap #etherischeoilierecepten #aromatherapiehuidverzorging #aromatherapierecepten #etherischeoilietips

Bron: @Tisserand Institute

Volg en vindt leuk 🙂
error10
fb-share-icon30

Auteur: Irma Gordon

Mijn naam is Irma en ik ben Wellness Therapeut bij Praktijk Heen, moeder en echtgenote. Ik woon in Purmerend Weidevenne, waar ook de behandelruimte is op de tweede verdieping. Ik ben een gecertificeerde ontspanningsmasseur, aromabehandelaar, Reiki behandelaar, Engelen-kaartlezer en een gediplomeerde Wellness Therapeut. Mijn klanten kiezen voor ontspanning, omdat het ze helpt met klachten die stress in het lichaam activeren, zoals; overgangsklachten (hormonaal-), ouderdom, ziekte (van zichzelf of die van hun dierbaren), drukte in gezin of op het werk. Klanten noemen het daarom geen ontspanningsmassage, maar persoonsgerichte massage! Samen met ontspanningsmassage gebruik ik Aromatherapie. Deze geuren zorgen voor extra ontspanning en hebben vele andere extra voordelen. Aangezien ik om een ieders welzijn geef, kunt u bij mij heel goed terecht voor behandelingen die uw welzijn positief beïnvloeden. Heen is de afkorting van helende energie en dit geeft precies aan wat bij alle behandelingen (ongemerkt) gebruikt wordt om uw lichaam en geest in balans te brengen en/of houden. Ontspannen warme groet, Irma

error

Delen is lief :)

×

Hallo!

Vertel me wat ik voor u kan doen?

Praktijk Heen admin@praktijkheen.nl

× Waarmee kan ik u van dienst zijn?
%d bloggers liken dit: