DE REIKI TOOLBOX

POSITIEVE EN NEGATIEVE GEDACHTEN

Reiki

Het behouden van een positieve mindset kan soms zelfs in de beste omstandigheden een uitdaging zijn, waardoor het nog ontmoedigender wordt als de dingen een beetje chaotisch worden. En de laatste tijd is het behoorlijk chaotisch in de wereld.

Negatieve gedachten hebben betekent niet dat je geestelijk niet fit bent. Het betekent gewoon dat je een mens bent! En wanneer wereldgebeurtenissen het beste van je vergen, is dit de tijd die je goed benut, jezelf een reset geven van negatief naar positief.

Hoewel het hebben van negatieve gedachten niet het einde van de wereld is, wil je hun stroom zo snel mogelijk verstoren voordat ze meer negatieve gedachten op hun manier beginnen aan te trekken. Dit kan je helpen om meer vrede te hebben, geduldiger te zijn met je familie en meer medelevend en effectiever te zijn. Deze vijf tips kunnen je helpen negatief denken in een flits te laten ontsporen.

Beweging

Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om je denken te veranderen, is door op te staan ​​en te bewegen. Een oud gezegde luidt: Verplaats een spier, verander een gedachte. En het concept werkt als een tierelier. Naar buiten gaan. Loop door het huis. Zet wat muziek op en dans. Wat het ook is, beweeg gewoon je lichaam. Het doet wonderen om gedachten uit je hoofd te krijgen.

Vraag wat het wil

Negatieve gedachten kunnen gepaard gaan met negatieve emoties, en emoties kunnen een signaal zijn dat we iets moeten doen om voor onszelf te zorgen. Door te vragen welk doel je negatieve gedachte dient, kun je dat ‘iets’ vinden.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een negatieve gedachte hebt over financiën, vergezeld van gevoelens van onzekerheid en angst. Laat die gevoelens je leiden naar acties die je kunt ondernemen om je veiliger, hoopvoller en vertrouwder te voelen.

Misschien is het een goed moment om je altaar of kantoor of huis op te frissen, of een nieuwe te creëren. Misschien is het een aanleiding om manieren te vinden om het inkomen te verhogen, de uitgaven te verlagen of beide. Of misschien moet je gewoon iets doen dat gevoelens van veiligheid en steun geeft, zoals in een warm, aromatisch bad glijden om te mediteren of te bidden.

Getuige, niet reageren

Zelfs als negatieve gedachten gepaard gaan met emoties, hoef je op geen van beide te reageren. Wees in plaats daarvan getuige. Maak jezelf los en kijk gewoon naar de gedachte of voel de emotie zoals die komt. Probeer ze niet te beheersen. Raak niet verstrikt in het beoordelen van hen. Erken hun aanwezigheid zonder actie te ondernemen, door gebruik te maken van de stilte en stilte binnenin.

De gedachten en emoties zullen voorbijgaan, maar de stilte en rust kunnen een gevoel van rust geven dat blijft. Breng dan je aandacht terug naar het heden en ga verder met je dag.

Draai het om

Als je een actievere manier nodig hebt om negatieve gedachten te laten ontsporen, kan de Flip It- strategie werken. Wanneer een negatieve gedachte in je hoofd opkomt, schrijf het dan op, zoek bewijs om het te weerleggen, en verander het in plaats daarvan in een positieve gedachte. Laten we zeggen dat er negatieve gedachten over financiën door je hoofd kwamen. Er staat zoiets als “Ik heb niet genoeg geld”. De driedelige strategie kan als volgt werken:

Schrijf het op: ik heb niet genoeg geld.

Zoek bewijs om het te weerleggen: ik heb een dak boven mijn hoofd, schoenen aan mijn voeten, eten om te eten, een bed om in te slapen en alles wat ik nu nodig heb om te leven.

Flip It: ik heb genoeg geld om te voorzien in alles wat ik nodig heb om nu te leven.

Oefen meer Reiki

Je kunt nooit te veel Reiki hebben, vooral niet in tijden waarin negatief denken in een hogere versnelling lijkt te staan. Wanneer een negatieve gedachte in je hoofd opkomt, vraag dan om de Reiki-energie om je te helpen deze te elimineren, terwijl je een Reiki-sessie bij Praktijk Heen doet om je lichaam, geest en ziel te reinigen en bij te tanken.

Negatieve gedachten kunnen nog steeds komen en gaan, zoals ze bij ieder mens doen. Maar met deze vijf tips in je zelfzorgtoolbox maken ze geen kans om te blijven hangen.

Met warme Reiki groet, Irma

Volg en vindt leuk 🙂
error10
fb-share-icon30

Auteur: Irma Gordon

Mijn naam is Irma en ik ben Wellness Therapeut bij Praktijk Heen, moeder en echtgenote. Ik woon in Purmerend Weidevenne, waar ook de behandelruimte is op de tweede verdieping. Ik ben een gecertificeerde ontspanningsmasseur, aromabehandelaar, Reiki behandelaar, Engelen-kaartlezer en een gediplomeerde Wellness Therapeut. Mijn klanten kiezen voor ontspanning, omdat het ze helpt met klachten die stress in het lichaam activeren, zoals; overgangsklachten (hormonaal-), ouderdom, ziekte (van zichzelf of die van hun dierbaren), drukte in gezin of op het werk. Klanten noemen het daarom geen ontspanningsmassage, maar persoonsgerichte massage! Samen met ontspanningsmassage gebruik ik Aromatherapie. Deze geuren zorgen voor extra ontspanning en hebben vele andere extra voordelen. Aangezien ik om een ieders welzijn geef, kunt u bij mij heel goed terecht voor behandelingen die uw welzijn positief beïnvloeden. Heen is de afkorting van helende energie en dit geeft precies aan wat bij alle behandelingen (ongemerkt) gebruikt wordt om uw lichaam en geest in balans te brengen en/of houden. Ontspannen warme groet, Irma

error

Delen is lief :)

×

Hallo!

Vertel me wat ik voor u kan doen?

× Hoe kan ik je helpen?
%d bloggers liken dit: