Liefde is: Je eigen grenzen stellen

Hoe doe je dat nu, jezelf liefhebben.

    JE GRENZEN LEREN KENNEN

Een van de moeilijkste dingen die bij mij blijven spelen is het erkennen en aangeven van mijn grenzen. Natuurlijk helpt het niet mee als je met de ‘verkeerde’ mensen omgaat, maar de eerste les is toch wel: Houd van jezelf! Gelukkig kunnen we onszelf trainen en daarmee onze grenzen leren kennen en durven aan te geven.

DE BELANGRIJKSTE PUNTEN OM TE ONTHOUDEN

RICHT JEZELF OP VOORUITGANG, NIET OP PERFECTIE

Feliciteer jezelf met jouw POGING om de grenzen in jouw leven te verleggen. Het kan meerdere pogingen vergen om op een plek te komen die voor jou prettiger aanvoelt. Je kunt altijd aanpassingen en verbeteringen aanbrengen terwijl je bezig bent, maar VIER de momenten van vooruitgang die je ziet, in plaats van je onmiddellijk te concentreren op het bereiken van perfectie.

HET IS NOOIT TE LAAT OM TE LEREN LIEF TE HEBBEN EN VOOR JEZELF TE LEREN OPKOMEN

Wat je ook hebt meegemaakt in je verleden, op welke leeftijd dan ook, je kunt elk moment beginnen aan de reis van eigenliefde en zelfzorg. Weinigen van ons hebben dit geleerd toen we jong waren, maar we hebben nu zoveel manieren om dat te ontdekken en te leren EN we zijn een voorbeeld voor degenen om ons heen die misschien willen overwegen om ook meer van zichzelf te houden! Goede zelfzorgpraktijken geven je een goede basis van welzijn, die op zijn beurt leidt en werkt als een gezonde ondersteuning bij onze grensbepaling.

JOUW GRENZEN KUNNEN ANDEREN ONDERWIJZEN

We leren krachtig van wat we zien als model voor ons. Je weet nooit hoeveel je verzoek om een ​​grens anderen zal leren dat ook zij dit voor zichzelf kunnen doen.

WEES VRIENDELIJK VOOR JE ANGST

Er zijn vaak moeilijke of traumatische gebeurtenissen in ons verleden die ons hebben geleid tot waar we nu zijn. Wees dus geduldig met jezelf wanneer je nieuwe grenzen begint te creëren en druk jezelf niet in een gesprek of actie waar je bang, onveilig of niet klaar voor bent. Geef jezelf de tijd, zoek ondersteuning als dat nodig is en als je veel trauma’s of PTSS hebt, werk dan aan je emoties en energieën door middel van een van de vele soorten lichaamstherapie die beschikbaar zijn.

Op het lichaam gebaseerde therapieën zijn meestal non-verbaal (of integreren gesprekstherapie in een sessie) en richten zich op energie en emoties die in het lichaam zijn opgeslagen. Ze blijken effectief te zijn voor problemen zoals trauma, angst, depressie, stress en meer.

Technieken kunnen onder meer zijn; ademwerk, EFT, dans, tai Chi, qi gong, beeldspraak, massage, mindfulness, ontspanningstechnieken en yoga.

Zoals bij elke therapieopdracht, moet je misschien de behandelaar en de methode vinden die bij je past – geef niet op na de eerste poging als de beoefenaar of het therapiemodel niet bij je past!

GEEN RELATIE IS HERHALEND MISBRUIK WAARD

Misbruik is een term die je voor jezelf moet definiëren op basis van het scenario, maar als de persoon met wie je een relatie hebt herhaaldelijk misbruik van je maakt, zal dit jou, je menselijkheid en je ziel in de loop van de tijd, veel gaan kosten. Als dat de positie is waar je nu bent beland, zoek dan ondersteunende professionals en vrienden die je kunt vertrouwen terwijl je de moed ontwikkelt om de relatie te beëindigen of te verlaten.

PROBEER HET NIET ALLEEN

Kan een vriend je ondersteunen bij het stellen van je grenzen? Of jou in ieder geval ondersteunen terwijl je moeilijke veranderingen aanbrengt? Zou een professionele counselor/therapeut of mentor voor jou beschikbaar zijn om je te helpen bij het maken van de veranderingen die je identificeert en moet maken?

EEN BEETJE ONGEMAK IS EEN DEEL VAN DIT PROCES

Het is heel normaal om een beetje nerveus of ongemakkelijk te zijn bij het veranderen van gewoonten of patronen, binnen ons eigen gedrag of bij interactie met anderen.

Opmerking: ongemak is iets anders dan terreur of extreme angst – de laatste twee geven aan dat er wat therapeutisch werk en hulp nodig is, zodat je vooruit kunt komen.

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit, help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan door de social mediaknoppen te gebruiken. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Je kunt altijd contact opnemen met mij, voordat je besluit om een afspraak te maken. Stuur een bericht naar 06-17495453 en geef aan wanneer je beschikbaar bent, zodat ik je kan bellen. Of stel je vraag en ik beantwoord zodra dit mogelijk is! Ook kun je een e-mailbericht sturen naar admin@praktijkheen.nl

Wil je liever zelf online een afspraak aanvragen? Dat kan via Online afspraak reserveren

Of neem op een andere manier contact op via een van de gegevens via het tabblad contact

Volg en vindt leuk 🙂
error20
fb-share-icon80

Geplaatst

in

door

Tags:

error

Delen is lief :)

×

Hallo!

Wat kan ik voor je doen?

Praktijk Heen helendeenergie@gmail.com

× Waarmee kan ik u van dienst zijn?
%d bloggers liken dit: