Heb je je ooit afgevraagd waarom je hoofdpijn krijgt na het eten?

Postprandiale hoofdpijn, de hierboven genoemde aandoening treedt op na de maaltijd. Het kan een bron van frustratie en ongemak zijn. Deze hoofdpijn kan zich in verschillende intensiteiten en duur manifesteren, wat een aanzienlijke invloed heeft op de dagelijkse activiteiten en het algehele welzijn. Door de onderliggende oorzaken te begrijpen en effectieve strategieën toe te passen, kunnen patiënten verlichting vinden en hun kwaliteit van leven verbeteren.

Waarom gebeurt het?

Volgens het Novera Headache Center kun je hoofdpijn na het eten krijgen vanwege voedselallergie of sensitiviteit (triggers).

Sommige levensmiddelen, zoals banaan, tomaat, chocolade, cafeïne, alcohol etc. bevatten stoffen waar niet iedereen tegen kan en ze kunnen hoofdpijn en migraine veroorzaken. Ze kunnen een immuunreactie veroorzaken, wat resulteert in ontstekingen en het vrijkomen van chemische reacties die bijdragen aan het ontstaan van hoofdpijn en migraine.

Tips voor het verminderen/voorkomen van postprandiale hoofdpijn:

  • Volg je voedingsmiddelen in een dagboek
  • Volg een gebalanceerd dieet
  • Blijf gehydrateerd
  • Overleg voedselallergie met een professionele arts
  • Houd je stressniveau in balans met behulp van technieken
  • Zoek medisch advies als de hoofdpijn aanhoudt
  • Eet stapsgewijs om plotselinge glucoseschommelingen te voorkomen

Je kunt altijd contact opnemen met mij, voordat je besluit om een afspraak te maken. Stuur een bericht naar 06-17495453 en geef aan wanneer je beschikbaar bent, zodat ik je kan bellen. Of stel je vraag en ik beantwoord zodra dit mogelijk is! Ook kun je een e-mailbericht sturen naar admin@praktijkheen.nl 

Wil je liever zelf online een afspraak aanvragen? Dat kan via Online afspraak reserveren

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan door de social mediaknoppen te gebruiken. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat (helemaal onderaan deze webpagina).

Of neem op een andere manier contact op via een van de gegevens via het tabblad contact.

Bijzondere vormen van migraine

Een aantal zeldzame vormen van migraine met uiteenlopende bijverschijnselen zullen ook beschreven worden in andere artikelen. Omdat de symptomen zo bijzonder zijn, denkt men in eerste instantie niet eens aan migraine. Heeft u een van bovenstaande migrainevorm dan is het verstandig een hoofdpijnneuroloog te raadplegen.

Bronnen: Migraine Buddy en Nederlandse hoofdpijnvereniging

Volg en vindt leuk 🙂
error20
fb-share-icon80
error

Delen is lief :)

×

Hallo!

Wat kan ik voor je doen?

Praktijk Heen helendeenergie@gmail.com

× Waarmee kan ik u van dienst zijn?
%d bloggers liken dit: