Vitamine E, mythe en misvatting

Vitamine E – Nee, het is geen conserveermiddel!

Ik vind het leuk om ‘volledig natuurlijk’ of ‘zo natuurlijk mogelijk’ producten te formuleren, maar ze bevatten de nodige minimale maar noodzakelijke synthetische of lab afgeleide ingrediënten. Hoewel de meeste aromatherapie, kruidengeneeskunde en alle natuurlijke huidverzorgingsboeken en -cursussen een aantal goede basisrecepten bevatten, zijn er tal van formuleringsfouten.

Dus besloot ik een één van deze formuleringsmythes en misvattingen op te helderen. Een veel voorkomende misvatting die ik vaak zie, is dat vitamine E een conserveermiddel is! Dit duikt op in veel authentieke aromatherapie, kruidengeneeskunde en natuurlijke huidverzorgingsbronnen.

De waarheid is: vitamine E is geen conserveermiddel. Met andere woorden, het is niet antimicrobieel en het zal niet voorkomen dat producten besmet raken met bacteriën, schimmels en gist.

Echter, omdat het geen conserveermiddel is, betekent niet dat je het niet moet gebruiken. Het is een geweldig ingrediënt! Vitamine E is een effectieve antioxidant. Antioxidanten worden vaak toegevoegd aan producten om te voorkomen dat de drageroliën en boters ranzig worden. Vitamine E kan helpen de houdbaarheid van producten op basis van olie te verlengen door oxidatie te voorkomen, zodat ze langer goed blijven! U kunt vitamine E toevoegen aan watervrije, in olie oplosbare ingrediënten en producten, waaronder balsems, zalven, lotionbars, parfums op oliebasis, drageroliën, boters, met kruiden doordrenkte oliën, aromatherapie gezichts- en lichaamsoliën en meer. Je kunt ook vitamine E toevoegen aan crèmes en lotions op natuurlijke basis, omdat het de ranzigheid van de oliën en boters erin helpt voorkomen.

Vitamine E is olie oplosbaar en er zijn verschillende vormen van vitamine E. Het kan natuurlijk afgeleid of synthetisch zijn. De meest voorkomende groep die in cosmetica wordt gebruikt om te beschermen tegen ranzigheid zijn de tocoferolen, waaronder gemengde tocoferolen, d-alfa-tocoferol en dl-alfa-tocoferol. Vitamine E is verkrijgbaar in verschillende concentraties, dus het is het beste om de aanbevolen procentuele concentratie van de fabrikant of leverancier te controleren op gebruik. Het wordt over het algemeen in zeer lage hoeveelheden gebruikt (meestal 0,1% tot 0,5% of soms iets hoger), dus gebruik een berekening om het te meten!

Vitamine E is geen conserveermiddel, maar het is een geweldige antioxidant, dus voeg het toe aan je oliën, boters, watervrije producten, crèmes en lotions!

Je kunt altijd contact opnemen met mij, voordat je besluit om een afspraak te maken. Stuur een bericht naar 06-24147590 en geef aan wanneer je beschikbaar bent, zodat ik je kan bellen. Of stel je vraag en ik beantwoord zodra dit mogelijk is! Ook kun je een e-mailbericht sturen naar admin@praktijkheen.nl  

Wil je liever zelf online een afspraak aanvragen? Dat kan via Online afspraak reserveren

Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan door de social mediaknoppen te gebruiken. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat (helemaal onderaan deze webpagina).

Of neem op een andere manier contact op via een van de gegevens via het tabblad contact

Volg en vindt leuk 🙂
error20
fb-share-icon80

Geplaatst

in

door

error

Delen is lief :)

×

Hallo!

Wat kan ik voor je doen?

Praktijk Heen helendeenergie@gmail.com

× Waarmee kan ik u van dienst zijn?
%d bloggers liken dit: