Massage uitleg

De helende kracht van massages wordt steeds meer erkend.

*En niet alleen als het gaat om fysieke klachten. Wist je bijvoorbeeld dat verschillende onderzoeken de medicinale werking van massage bij depressies hebben bevestigd? Aanraking in alle vormen, van geliefden of jezelf, kan erg heilzaam zijn. Maar als je op zoek bent naar verlichting voor specifieke klachten, kun je toch het beste languit gaan op de tafel van een professionele massagetherapeut(e).

Heerlijke ontspanningsmassages voor een betere slaap, minder stress, minder bijwerkingen van uw medicijnen, minder pijn, sneller herstel van bijvoorbeeld ziekte en/of operatie, betere balans tussen lichaam en geest, warmer worden door een betere doorbloeding en vooral, aandacht voor u zelf.

De massages die ik geef vallen onder de complementaire zorg! Dit houdt in dat ze niet worden vergoed door de verzekering, een aanvulling zijn op uw reguliere behandeling en ze worden aangepast aan uw situatie. Het is soms heel hard nodig om even een fijne massage te krijgen, bijvoorbeeld als je al een tijdje ziek bent of veel stress van jouw behandeling hebt, last hebt van hormonale klachten of van stressklachten in het algemeen.

Aan de hand van een intakegesprek bespreken we welke behandeling het best bij jou past op dit moment.

Contra indicaties

Een goede massage krijgen is heerlijk en heeft veel positieve uitwerkingen op het menselijk lichaam. Er zijn echter situaties waarbij je beter niet gemasseerd kan worden.

  • Koorts en griep
  • Ontstekingen
  • Kapotte huid
  • Besmettelijke huidaandoeningen, denk bijvoorbeeld aan een koortslip / herpes.
  • Spataderen
  • Kneuzingen, blessure, blauwe plekken
  • Trombose
  • Extreme vermoeidheid en slechte algemene gezondheid
  • Ernstige aandoeningen zoals kanker, hartaandoeningen, aderaandoeningen.

Enkele voorbeelden van massage zijn:

ONTSPANNINGSMASSAGE:

Een ontspanningsmassage wordt afgestemd op jouw situatie. Meestal gaat het over de rug, nek en schouders. Na een intakegesprek bepalen we samen welke spieren we aan gaan pakken. Een behandeling duurt ongeveer een uur en kost €50.

Ontspanningsmassage

STOELMASSAGE:

In tegenstelling tot andere massages kan de kleding aangehouden worden. Zoals de naam al zegt wordt gebruik gebruik gemaakt van een speciaal voor deze massage ontwikkelde stoel. Deze stoel zorgt ervoor dat alle ledematen goed zijn ondersteund, waardoor het lichaam van de cliënt goed kan ontspannen. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten, waarbij hoofd, nek, rug, heupen, armen en handen worden behandeld.

De stoelmassage kost € 20

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat er een toename is van alertheid, accuraatheid en focus; Er is een aanzienlijke vermindering van weekstressbeleving; Psychische vermoeidheid en klachten aan het bewegingsapparaat zijn sterk verminderd.

Stoelmassage

Wilt u een afspraak maken? Dat kan via onderstaand formulier of stuur een mail naar admin@praktijkheen.nl

HOUDT UW SPAM MAP IN DE GATEN. ALS U BINNEN 2 DAGEN GEEN MAIL VAN MIJ HEEFT ONTVANGEN IS ER IETS FOUT GEGAAN.
Welk moment van de dag komt u het best uit?
Vul uw telefoonnummer in als u een WhatsApp of telefonisch contact wilt.

*Bron: http://www.holistik.nl/

error

Delen is lief :)

×

Hallo!

Vertel me wat ik voor u kan doen?

Praktijk Heen admin@praktijkheen.nl

× Waarmee kan ik u van dienst zijn?
%d bloggers liken dit: